Wieloletnia praktyka i fachowe rozwiązania

www.kominkideluxe.pl

Piece do pizzy opalane drewnem

www.kominkideluxe.pl

Profesjonalne piece chlebowe

Szybkie nagrzewanie | długi czas oddawania ciepła

Wieloletnia praktyka | fachowe rozwiązania

Lider na polskim rynku wsród producentów
pieców opalanych drewnem.

Piece na drewno załadowywane od przodu swoje początki mają w starożytnej Grecji, a najstarsze znane przepisy na chleb z Sardynii mają ponad 7000 lat, chociaż prawdopodobnie wyrabiano go już w epoce neolitu. To właśnie piec decyduje o tym, jak chrupkie jest ciasto na zewnątrz i miękkie w środku. Potrawy wypiekane w piecu kopułowym na drewno nabierają nutkę charakterystycznego aromatu, który wydobywa również niuanse smakowe.

Piece kopułowe do pieczenia chleba idealne dla każdego

W naszej ofercie znajdą Państwo wiele różnorodnych modeli, aby każdy z naszych klientów znalazł rozwiązanie dopasowane do swoich potrzeb.

 

Gotowe piece kopułowe to:

Powyższe piece kopułowe do pieczenia chleba różnią się wyglądem oraz wielkością.

Posiadamy także piece do samodzielnego montażu:

Przed podjęciem ostatecznej decyzji, warto przeanalizować wielkość i konstrukcję powyższych produktów, a także planowane usytuowanie we wnętrzu lub na zewnątrz. Koniecznie trzeba również przemyśleć potrzeby użytkowników – duże rodziny z pewnością skorzystają z większego pieca kopułowego. Wymagającym klientom polecamy modele do samodzielnego złożenia, ponieważ idealnie pasują do niestandardowej budowy. Jeżeli marzą Państwo o piecu kopułowym, ale nie wiedzą, który z dostępnych produktów wybrać, z przyjemnością udzielimy fachowej porady. Wystarczy zadzwonić lub wysłać nam e-mail, a wówczas wspólnie wybierzemy idealne rozwiązanie.

Budowa pieców kopułowych

Tajemnica naszych pieców kopułowych do pizzy tkwi w ich budowie i zastosowaniu wysokiej jakości materiałów. W ofercie mamy modele odlewane z szamotu, czyli specjalnego materiału ceramicznego. Dzięki niemu piece dobrze znoszą zmiany temperatury podczas szybkiego rozgrzewania, a także wygaszania.

 

Specjalna konstrukcja i zastosowanie ognioodpornych materiałów sprawia, że nasze piece kopułowe wytrzymują nawet bardzo wysokie temperatury. Ponadto szybko się rozgrzewają i długo utrzymują ciepło, przez co nie wymagają ciągłego dokładania drewna. Wyjątkowa struktura oferowanych produktów ma także spore znaczenie przy przygotowywaniu jedzenia. Zakończenie kopułowe pozwala na optymalne krążenie ciepła w komorze, zatem wszystkie potrawy pieką się szybko i równomiernie, a ryzyko przypalania jest ograniczone.

 

Dostępne w ofercie piece kopułowe do pieczenia chleba są idealne dla wielbicieli naturalnych rozwiązań. Ich budowa inspirowana jest wielowiekowym sposobem konstruowania podobnych pieców, która sięga czasów starożytnych. Opalanie drewnem nadaje potrawom wyjątkowego smaku i aromatu. Warto także wspomnieć, że własnoręcznie przygotowana pizza jest znacznie smaczniejsza, natomiast wspólne przygotowywanie w ten sposób chleba może stać się rodzinnym rytuałem, który zbliża wszystkich do siebie.

Co można przygotować w piecu kopułowym?

Chociaż nasze produkty reklamujemy jako piece kopułowe do pieczenia chleba lub pizzy, mają one znacznie więcej zastosowań, które ogranicza jedynie Państwa wyobraźnia i kucharska kreatywność. W prezentowanych piecach można przygotować między innymi:

  • ryby,
  • mięsa,
  • warzywa,
  • grillowane sery i jaja,
  • szaszłyki,
  • zapiekanki,
  • słodkie placki i ciasta.

Potrawy przyrządzane w naszych piecach kopułowych poddawane są naturalnej obróbce termicznej – ciepło pochodzi ze spalania drewna, a nie bezpośrednio z ognia. Dzięki temu wypieki są chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku, ponadto posiadają także wyjątkowy smak i aromat, którego nie da się osiągnąć podczas stosowania zwykłego piekarnika. Taki sposób przygotowywania posiłków sięga najdawniejszych czasów, jest więc zdrowy oraz ekologiczny.

 

Piece kopułowe są również ekonomiczne – zastosowanie drewna znacznie obniża zużycie energii w porównaniu do pieców elektrycznych. Mimo że stanowią więc inwestycję po zakupie, ich koszt bardzo szybko się zwraca ze względu na tanią eksploatację.

Piec kopułowy do pizzy w ogrodzie

Któż nie lubi cieszenia się pysznym jedzeniem na świeżym powietrzu w otoczeniu rodziny i przyjaciół? Zapachy świeżo ściętej trawy, kwiatów oraz dojrzewających w słońcu owoców, a także wypiekanego właśnie chleba mogą skutecznie poprawić apetyt nawet największego niejadka. Nasze piece kopułowe do pizzy doskonale sprawdzają się zarówno w kuchni, jak i na zewnątrz. Ustawione przy altanie stanowią idealny punkt letnich spotkań do białego rana.

 

Wbrew pozorom prezentowane modele pieców nie nadają się jedynie do dużych ogrodów – świetnie uzupełnią także małe patio albo minitrawniki w gęsto zabudowanych osiedlach. Wystarczy zapewnić piecowi kopułowemu do pieczenia chleba odpowiednią podstawę. Murowany cokół o odpowiedniej wysokości izoluje palenisko od podłoża i poprawia komfort pieczenia. Dzięki niemu piec do pizzy może stać się również dekoracją otoczenia domu.

Restauracyjne piece kopułowe do pizzy

Chociaż znaczna część naszych klientów to osoby fizyczne, piece kopułowe do pizzy również świetnie sprawdzają się w restauracjach. Obecnie ten włoski przysmak można zjeść w niemal każdej, niekonieczne śródziemnomorskiej, knajpie, warto więc zainwestować w wysokiej klasy piec.

 

Dzięki temu, że podczas produkcji oferowanych modeli wielką wagę przykładamy do szczegółu, można wyeksponować je w restauracji i pokazać klientom proces wyrabiania pizzy, co stanowi dodatkową atrakcję. Widok eleganckich pieców kopułowych podświadomie działa na wyobraźnię, a także apetyt klienta – w odróżnieniu od nowoczesnych piekarników nasze piece sygnalizują o tradycji sztuki wyrabiania pizzy. Natomiast zapach pracującego w restauracji pieca działa na gości relaksująco, dzięki czemu lokal szybko staje się stałym miejscem spotkań towarzyskich.

Piece kopułowe do chleba w piekarni

Nasze piece kopułowe do chleba doskonale wyglądają również w niewielkich piekarniach czy kawiarniach. Dzięki nim klienci mogą cieszyć się ciepłymi, świeżymi wypiekami o każdej porze dnia. Podobnie jak w restauracji, wypiekanie chleba w piekarni można przeobrazić w pokaz tradycyjnej sztuki. Duże piece kopułowe szczególnie pasują do wielopokoleniowych piekarni, które kładą nacisk na tradycję i ekologię.

Piec kopułowy do pizzy jako nietypowy prezent

Jeśli chcą Państwo zaskoczyć rodzinę lub znajomych niebanalnym podarunkiem, warto wybrać obiekt, który z pewnością ich ucieszy. Piec kopułowy do pizzy doskonale sprawdzi się w tej roli. Wiele osób, a w szczególności smakosze, marzy o takim podarunku. Mimo sporych gabarytów przed wysyłką bezpiecznie zapakujemy piec oraz ozdobimy go dekoracyjnymi wstążkami. Gwarantujemy, że po rozpakowaniu prezent od razu zostanie wykorzystany i nigdy nie będzie stał pusty.

 

To świetny sposób na odwdzięczenie się za pomoc lub przysługę, chociaż z powodzeniem może również stanowić podarunek okolicznościowy, na przykład z okazji urodzin znajomego wielbiciela kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli zaś cała rodzina przepada za tradycyjnymi i ekologicznymi wypiekami, nie muszą Państwo czekać na daną okazję. Piec kopułowy do pieczenia chleba stanie się wówczas niespodzianką oraz obiektem przemiłych wspomnień na wiele lat.

 

Piec chlebowy