Wieloletnia praktyka i fachowe rozwi膮zania

www.kominkideluxe.pl

Piece do pizzy opalane drewnem

www.kominkideluxe.pl

Profesjonalne piece chlebowe

Szybkie nagrzewanie | d艂ugi czas oddawania ciep艂a

Wieloletnia praktyka | fachowe rozwi膮zania

Lider na polskim rynku wsr贸d producent贸w
piec贸w opalanych drewnem.

Sztuka wykonywania piec贸w do pieczenia chleba jest nam doskonale znana, dlatego te偶 zdecydowali艣my si臋 do艂膮czy膰 tego rodzaju asortyment do naszej oferty. Zajmujemy si臋 nie tylko ich dystrybucj膮, ale tak偶e produkcj膮 oraz projektowaniem, by ca艂kowicie spe艂nia艂y wymaganie, jakie stawia przed nimi Klient. Dzi臋ki specjalnej konstrukcji, ka偶dy piec do pieczenia chleba, kt贸ry wykonujemy posiada perfekcyjne w艂a艣ciwo艣ci zwi膮zane z obr贸bk膮 ciepln膮. Dzi臋ki temu potrawa zostanie nie tylko r贸wnomiernie upieczona, ale i niezwykle ekonomicznie, a to wszystko za spraw膮 minimalnej utraty ciep艂a podczas wypieku. Piec do pieczenia chleba musi by膰 tak偶e odporny na wysokie temperatury, dlatego w wi臋kszo艣ci wykonujemy je z tzw. szamotu. Jest on w stanie wytrzyma膰 temperatury do 1280 掳C oraz d艂ugo utrzymuje ciep艂o.

Piec chlebowy opalany drewnem

Wszystkie piece chlebowe z naszej oferty s膮 opalane drewnem, co daje Pa艅stwu szans臋 przygotowania niezwykle aromatycznych potraw oraz wydobycia z nich g艂臋bokiego smaku. Zaopatrujemy w nie nie tylko profesjonalne lokale gastronomiczne, ale r贸wnie偶 klient贸w prywatnych. Ponadto mog膮 Pa艅stwo wybra膰 pomi臋dzy r贸偶nymi opcjami technicznymi:

- czy piec ma zosta膰 dostarczony w formie modu艂owej, czy gotowej,
- wersja stacjonarna lub mobilna (np. montowana na przyczepie gastronomicznej)
- do u偶ytku wewn臋trznego lub zewn臋trznego.


W naszych piecach chlebowy opalanych drewnem przygotuj膮 Pa艅stwo nie tylko aromatyczne, 艣wie偶e i chrupi膮ce pieczywo, ale r贸wnie偶 upiek膮 ciasto, pizz臋, mi臋so, ryby oraz dania z warzyw. Ch臋tnie doradzimy i zaprojektujemy dla Pa艅stwa taki piec z uwzgl臋dnieniem ilo艣ci miejsca, bud偶etu oraz przeznaczenia, tak by finalnie ka偶dy klient otrzyma艂 to co sobie wymarzy艂 i czego potrzebuje.

Klimat i smak, jakie zapewnia piec chlebowy opalany drewnem s膮 niepowtarzalne, dlatego ch臋tnie udost臋pnimy Pa艅stwu mo偶liwo艣膰 przygotowania da艅 w ten efektywny i ekonomiczny spos贸b!

Tradycyjny piec chlebowy przede wszystkim powinien zosta膰 nale偶ycie zaprojektowany i wykonany zgodnie ze sztuk膮. Palenisko powinno mie膰 kszta艂t owalny lub jajowaty i powinno by膰 zwie艅czone kopu艂膮 zbudowan膮 na planie 艂uku. Taka konstrukcja zapewnia r贸wnomierny rozk艂ad temperatury wewn膮trz pieca, zmniejsza straty ciep艂a i zapewnia optymalne warunki do wypieku.

Podstawowym materia艂em, z kt贸rego wykonujemy piece chlebowe, jest szamot, kt贸ry gwarantuje odporno艣膰 konstrukcji na wysokie temperatury (do 1280掳C) oraz d艂ugo utrzymuje odpowiedni膮 temperatur臋 we wn臋trzu pieca.

Piec chlebowy mo偶e by膰 zamontowany na sta艂e (zar贸wno w pomieszczeniu, jak i na zewn膮trz) lub mo偶e wyst臋powa膰 w wersji mobilnej, do zamocowania na przyczepie gastronomicznej.

Nadaj膮 si臋 do pieczenia ciast, chleba, pizzy, mi臋sa, ryb, warzyw i owoc贸w.

Zapraszamy do zapoznania si臋 z ofert膮 standardowych modeli piec贸w chlebowych wykonywanych przez nasz膮 firm臋.

Doradzamy, projektujemy i realizujemy r贸wnie偶 indywidualne zam贸wienia.

Nasze murowane piece wykonane s膮 w 100% z szamotu - najbardziej cenionego materia艂u do tego typu konstrukcji. Paleniska wykonane s膮 na specjalnej konstrukcji szalunkowej, kt贸ra jest stabilna i masywna. Piece s膮 odporne na wysokie temperatury, wygodne i oszcz臋dne.

Piece przeznaczone s膮 do pomieszcze艅 zamkni臋tych lub otwartych. Realizujemy r贸wnie偶 zam贸wienia dla przyczep gastronomicznych lub piec贸w mobilnych na przyczepie.

Sprawd藕 nasze rodzaje piec贸w:

Piec chlebowy