Piece do pizzy opalane drewnem

www.kominkideluxe.pl

Profesjonalne piece chlebowe

Szybkie nagrzewanie | długi czas oddawania ciepła

Wieloletnia praktyka | fachowe rozwiązania

Lider na polskim rynku wsród producentów
pieców opalanych drewnem.

Sztuka wykonywania pieców do pieczenia chleba jest nam doskonale znana, dlatego też zdecydowaliśmy się dołączyć tego rodzaju asortyment do naszej oferty. Zajmujemy się nie tylko ich dystrybucją, ale także produkcją oraz projektowaniem, by całkowicie spełniały wymaganie, jakie stawia przed nimi Klient. Dzięki specjalnej konstrukcji, każdy piec do pieczenia chleba, który wykonujemy posiada perfekcyjne właściwości związane z obróbką cieplną. Dzięki temu potrawa zostanie nie tylko równomiernie upieczona, ale i niezwykle ekonomicznie, a to wszystko za sprawą minimalnej utraty ciepła podczas wypieku. Piec do pieczenia chleba musi być także odporny na wysokie temperatury, dlatego w większości wykonujemy je z tzw. szamotu. Jest on w stanie wytrzymać temperatury do 1280 °C oraz długo utrzymuje ciepło.

Piec chlebowy opalany drewnem

Wszystkie piece chlebowe z naszej oferty są opalane drewnem, co daje Państwu szansę przygotowania niezwykle aromatycznych potraw oraz wydobycia z nich głębokiego smaku. Zaopatrujemy w nie nie tylko profesjonalne lokale gastronomiczne, ale również klientów prywatnych. Ponadto mogą Państwo wybrać pomiędzy różnymi opcjami technicznymi:

- czy piec ma zostać dostarczony w formie modułowej, czy gotowej,
- wersja stacjonarna lub mobilna (np. montowana na przyczepie gastronomicznej)
- do użytku wewnętrznego lub zewnętrznego.


W naszych piecach chlebowy opalanych drewnem przygotują Państwo nie tylko aromatyczne, świeże i chrupiące pieczywo, ale również upieką ciasto, pizzę, mięso, ryby oraz dania z warzyw. Chętnie doradzimy i zaprojektujemy dla Państwa taki piec z uwzględnieniem ilości miejsca, budżetu oraz przeznaczenia, tak by finalnie każdy klient otrzymał to co sobie wymarzył i czego potrzebuje.

Klimat i smak, jakie zapewnia piec chlebowy opalany drewnem są niepowtarzalne, dlatego chętnie udostępnimy Państwu możliwość przygotowania dań w ten efektywny i ekonomiczny sposób!

Tradycyjny piec chlebowy przede wszystkim powinien zostać należycie zaprojektowany i wykonany zgodnie ze sztuką. Palenisko powinno mieć kształt owalny lub jajowaty i powinno być zwieńczone kopułą zbudowaną na planie łuku. Taka konstrukcja zapewnia równomierny rozkład temperatury wewnątrz pieca, zmniejsza straty ciepła i zapewnia optymalne warunki do wypieku.

Podstawowym materiałem, z którego wykonujemy piece chlebowe, jest szamot, który gwarantuje odporność konstrukcji na wysokie temperatury (do 1280°C) oraz długo utrzymuje odpowiednią temperaturę we wnętrzu pieca.

Piec chlebowy może być zamontowany na stałe (zarówno w pomieszczeniu, jak i na zewnątrz) lub może występować w wersji mobilnej, do zamocowania na przyczepie gastronomicznej.

Nadają się do pieczenia ciast, chleba, pizzy, mięsa, ryb, warzyw i owoców.

Zapraszamy do zapoznania się z ofertą standardowych modeli pieców chlebowych wykonywanych przez naszą firmę.

Doradzamy, projektujemy i realizujemy również indywidualne zamówienia.

Nasze murowane piece wykonane są w 100% z szamotu - najbardziej cenionego materiału do tego typu konstrukcji. Paleniska wykonane są na specjalnej konstrukcji szalunkowej, która jest stabilna i masywna. Piece są odporne na wysokie temperatury, wygodne i oszczędne.

Piece przeznaczone są do pomieszczeń zamkniętych lub otwartych. Realizujemy również zamówienia dla przyczep gastronomicznych lub pieców mobilnych na przyczepie.

Sprawdź nasze rodzaje pieców:

Piec chlebowy