Piec chlebowy

Sztuka wykonywania pieców do pieczenia chleba jest nam doskonale znana, dlatego też zdecydowaliśmy się dołączyć tego rodzaju asortyment do naszej oferty. Zajmujemy się nie tylko ich dystrybucją, ale także produkcją oraz projektowaniem, by całkowicie spełniały wymaganie, jakie stawia przed nimi Klient. Dzięki specjalnej konstrukcji, każdy piec do pieczenia chleba, który wykonujemy posiada perfekcyjne właściwości związane z obróbką cieplną. Dzięki temu potrawa zostanie nie tylko równomiernie upieczona, ale i niezwykle ekonomicznie, a to wszystko za sprawą minimalnej utraty ciepła podczas wypieku. Piec do pieczenia chleba musi być także odporny na wysokie temperatury, dlatego w większości wykonujemy je z tzw. szamotu. Jest on w stanie wytrzymać temperatury do 1280 °C oraz długo utrzymuje ciepło.

Piec chlebowy opalany drewnem

Wszystkie piece chlebowe z naszej oferty są opalane drewnem, co daje Państwu szansę przygotowania niezwykle aromatycznych potraw oraz wydobycia z nich głębokiego smaku. Zaopatrujemy w nie nie tylko profesjonalne lokale gastronomiczne, ale również klientów prywatnych. Ponadto mogą Państwo wybrać pomiędzy różnymi opcjami technicznymi:


- czy piec ma zostać dostarczony w formie modułowej, czy gotowej,
- wersja stacjonarna lub mobilna (np. montowana na przyczepie gastronomicznej)
- do użytku wewnętrznego lub zewnętrznego.


W naszych piecach chlebowy opalanych drewnem przygotują Państwo nie tylko aromatyczne, świeże i chrupiące pieczywo, ale również upieką ciasto, pizzę, mięso, ryby oraz dania z warzyw. Chętnie doradzimy i zaprojektujemy dla Państwa taki piec z uwzględnieniem ilości miejsca, budżetu oraz przeznaczenia, tak by finalnie każdy klient otrzymał to co sobie wymarzył i czego potrzebuje.

Klimat i smak, jakie zapewnia piec chlebowy opalany drewnem są niepowtarzalne, dlatego chętnie udostępnimy Państwu możliwość przygotowania dań w ten efektywny i ekonomiczny sposób!

 

Tradycyjny piec chlebowy przede wszystkim powinien zostać należycie zaprojektowany i wykonany zgodnie ze sztuką. Palenisko powinno mieć kształt owalny lub jajowaty i powinno być zwieńczone kopułą zbudowaną na planie łuku. Taka konstrukcja zapewnia równomierny rozkład temperatury wewnątrz pieca, zmniejsza straty ciepła i zapewnia optymalne warunki do wypieku.

Podstawowym materiałem, z którego wykonujemy piece chlebowe, jest szamot, który gwarantuje odporność konstrukcji na wysokie temperatury (do 1280°C) oraz długo utrzymuje odpowiednią temperaturę we wnętrzu pieca.

Piec chlebowy może być zamontowany na stałe (zarówno w pomieszczeniu, jak i na zewnątrz) lub może występować w wersji mobilnej, do zamocowania na przyczepie gastronomicznej.

W naszej ofercie znajdują się piece do użytku domowego oraz profesjonalnego:

Nadają się do pieczenia ciast, chleba, pizzy, mięsa, ryb, warzyw i owoców.


Zapraszamy do zapoznania się z ofertą standardowych modeli pieców chlebowych wykonywanych przez naszą firmę.

Doradzamy, projektujemy i realizujemy również indywidualne zamówienia.

Nasze murowane piece wykonane są w 100% z szamotu - najbardziej cenionego materiału do tego typu konstrukcji. Paleniska wykonane są na specjalnej konstrukcji szalunkowej, która jest stabilna i masywna. Piece są odporne na wysokie temperatury, wygodne i oszczędne.

Piece przeznaczone są do pomieszczeń zamkniętych lub otwartych. Realizujemy również zamówienia dla przyczep gastronomicznych lub pieców mobilnych na przyczepie.


Piec chlebowy - modułowy do samodzielnego montażu

1) Piec chlebowy modułowy do pieczenia pizzy i chleba 60 x 90 z gotowym sklepieniem szamotowym,

  • palenisko prostokątne,
  • wymiary wewnętrzne 60 cm x 90 cm,
  • waga 380 kg.

Opis zestawu:

  • 4 kopuły szamotowe,
  • 40 cegieł szamotowych,
  • 20 płytek szamotowych,
  • tylna ściana bez otworu,
  • drzwiczki żeliwne z termometrem, bez szyby,
  • zaprawa szamotowa 10kg.

Piec może zostać przedłużony o jeden element kopuły szamotowej.

Moduły wykonane są z wysokiej jakości cegieł szamotowych oraz szamotu mielonego.

Opcje do pieca:

  • drzwiczki z szybą i termometrem,
  • tylna ściana z otworem i wkładką dwuścienną o średnicy 15cm (ułatwia montaż),

 

Piece chlebowe Piece do pizzy
Tanie piece chlebowe Piece chlebowe Opole

 


 

2) Piec chlebowy modułowy do pieczenia pizzy i chleba 60 x 90 z gotowym sklepieniem szamotowym, ORAZ DUŻYMI DRZWIAMI

  • palenisko prostokątne,
  • wymiary wewnętrzne 60 cm x 90 cm,
  • waga 380 kg.

Opis zestawu:

  • 4 kopuły szamotowe,
  • 40 cegieł szamotowych,
  • 20 płytek szamotowych,
  • tylna ściana bez otworu,
  • duże drzwiczki żeliwne - różne modele,
  • zaprawa szamotowa 10kg.

Modeli drzwiczek szukaj na podstronie "akcesoria".

Piec może zostać przedłużony o jeden element kopuły szamotowej.

Moduły wykonane są z wysokiej jakości cegieł szamotowych oraz szamotu mielonego.

Opcje do pieca:

  • tylna ściana z otworem i wkładką dwuścienną o średnicy 15cm (ułatwia montaż),

 

Profesjonalne piece chlebowe Tanie piece do pizzy
Piece chlebowe Opole Piece chlebowe dla domu i restauracji

 


 

3) Piec chlebowy SMART

Dostępny z drzwiczkami dostawnymi lub żeliwnymi.

Zawartość zestawu:

  • 3 kopuły szamotowe,
  • 2 boki - lewy i prawy (odlew szamotowy),
  • 17 płytek szamotowych o grubości 3,5 cm,
  • 1 tylna ściana z otworem lub bez,
  • 1 przód pieca z odlewu szamotowego,
  • 10 kg zaprawy szamotowej.

Piec posiada na wyposażeniu drzwiczki o wymiarach (w świetle): szer. 40cm, wys. 21,5cm (najwyższy punkt łuku).

Piec chlebowy Piec chlebowy Smart
Galeria pieców chlebowych Profesjonalne piece do pizzy

 


 

4) Piec chlebowy SMART4

Dostępny z drzwiczkami dostawnymi lub żeliwnymi.

Zawartość zestawu:

  • 4 kopuły szamotowe,
  • 4 boki - lewy i prawy (odlew szamotowy),
  • 20 płytek szamotowych o grubości 3,5 cm,
  • 1 tylna ściana z otworem lub bez,
  • 1 przód pieca z odlewu szamotowego,
  • 10 kg zaprawy szamotowej.

Piec posiada na wyposażeniu drzwiczki o wymiarach (w świetle): szer. 40 cm, wys. 21,5 cm, (najwyższy punkt łuku).

 

Piec chlebowy SMART4

 


 

5) Piec chlebowy IGLO

Średnica wewnątrz: 80cm, na zewnątrz 100cm, grubość ściany 10cm.

Zawartość zestawu:

  • 4 elementy pieca IGLO z lanego szamotu,
  • duże płyty szamotowe na palenisko (np. 6szt płyt 50x50x3cm),
  • 10 kg zaprawy szamotowej,
  • palenisko szamotowe 3,5cm, od spodu izolowane płytą o grubości 3cm,
  • 1 drzwiczki dostawne, stalowe, czarne z termometrem,
  • 2 części korytarza pieca.

Informacje dodatkowe:

Dostępne są również modele pieca IGLO z drzwiczkami żeliwnymi z termometrem (pełne lub przeszklone).

 

Piece chlebowe Piece chlebowe
Piece chlebowe Piece chlebowe

 

 


Gotowe piece chlebowe

Nowość - piec chlebowy SIESTA ręcznie murowany z wysokiej jakości cegieł szamotowych

Wykonujemy go na podstawie stalowej, wyłożonej szamotem, na której wymurowany jest piec z szamotu. Efektem tego jest szybkie osiągnięcie wysokich temperatury, niskie zużycie drewna oraz szybkie wypiekanie wszelkich wyrobów typu:

  • pizza,
  • chleb, pieczywo,
  • dania mięsne,
  • warzywa,
  • zapiekanki itp.

Wszystkie potrawy pieczone w piecu charakteryzują się wyjątkowym smakiem, ponieważ nagrzewane są bezpośrednio przez ogień z pieca.

Elementy zestawu:

  • x1 piec SIESTA murowany z szamotu, gr. ścian około 10 cm,
  • x1 podstawa stalowa z praktycznymi uchwytami,
  • x1 palenisko szamotowe,
  • x1 drzwiczki stalowe : szer. 41 cm x 35 cm h,
  • x1 FRONT klinkier,
  • x1 wylot spalin z wkładką dwuścienną fi 15 cm praktyczną do podłączenia komina,
  • x1 termometr gratis!

Piece opalane drewnem Siesta są murowane z szamotu i dodatkowo wykańczane szamotową skorupą, co gwarantuje 100% oddawanie ciepła. Ze względów estetycznych piec dodatkowo jest pokrywany warstwą tynku. Ściany pieca mają grubość 10 cm, co pozwala nie tylko szybciej uzyskać pożądaną temperaturę, ale także dłużej ją utrzymać, a okrągły przekrój zapewnia równomierną i stałą cyrkulację powietrza wewnątrz komory.

Możliwość wyboru frontu rogowego lub w kształcie pół-łuku, wykończenie: cegła albo klinkier. Na życzenie Klienta malujemy piec na biało farbą fasadową ognioodporną.

Dostępne wymiary:

  • podstawa 80x80cm, przekątna wnętrza 60cm,
  • podstawa 90x90cm, przekątna wnętrza 70cm,
  • podstawa 100x100cm, przekątna wnętrza 80cm,
  • podstawa 110x110cm, przekątna wnętrza 90cm,
  • podstawa 120x120cm, przekątna wnętrza 100cm,
  • podstawa 130x130cm, przekątna wnętrza 110cm,
  • wykonujemy również piece o wymiarach niestandardowych.

Ze względu na ręczne wykonanie, gotowy piec może nieznacznie różnić się wymiarowo i wizualnie od wzorów zaprezentowanych w materiałach reklamowych.

Gotowe piece chlebowe Piece chlebowe Śląsk
Profesjonalne piece chlebowe Piece chlebowe dla domu
Tanie piece do pizzy Gotowe piece do pizzy

 

Istnieje możliwość zamówienia podstawy do pieca z drewna 120x120cm, h 90 lub na indywidualny wymiar:

  • trój-ścienna zabudowana z praktycznym otworem na drewno,
  • 10 cm wzmocnienia z drewna,
  • środek stanowi płyta OSB,
  • boazeria świerkowa.
Piece chlebowe Opole Piece chlebowe Wrocław
Producent pieców chlebowych  

Uwaga obudowa zostanie wysłana w częściach (całe boki), ze wszystkimi elementami montażowymi.

 


 

Piec SIESTA 4-elementowy

Dostępny jest również model pieca SIESTA 4-elementowy o średnicy wewnętrznej 120cm, zewnętrznej 140cm. Możliwa indywidualna aranżacja wyglądu zewnętrznego. Przykład takiej aranżacji przedstawiony jest na zdjęciach poniżej.

Ze względu na ręczne wykonanie, gotowy piec może nieznacznie różnić się wymiarowo i wizualnie od wzorów zaprezentowanych w materiałach reklamowych.

 

Piec chlebowy Siesta Piec do domowych wypieków
Szeroka oferta pieców chlebowych Piece chlebowe

 


 

Gotowy wymurowany zestaw modułowy z kopułami

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych klientów, przygotowaliśmy specjalną ofertę pieca gotowego wymurowanego z kopulami. Szerokość pieca wynosi 60 cm wewnątrz, na zewnątrz 82 cm. Głębokość pieca wykonujemy na życzenie Klienta (od 3 kopuł wzwyż). Przy 3 komułach palenisko ma wymiary: 60x70 cm. Przy 4 kopułach: 60x 90cm. Front pieca zawsze jest kwadratowy z wizerunkiem klinkieru lub płytki medyteransckie. Drzwiczki żeliwne, z termometrem, o szerokości 40 cm w świetle i wysokości 21cm w najwyższym punkcie. Dostępne są również drzwi przeszklone.

Piece przygotowywane są na specjalnej wylewce i ramie stalowej z wygodnymi uchwytami do przenoszenia. Dno pieca wyłożone jest płytką szamotową o grubości 3cm. Poniżej znajduje się izolacja pieca.

Wykończenie pieca jest w stanie surowym pod zabudowę lub na życzenie Klienta z izolacją i tynkiem. Wylot spalin do uzgodnienia z przodu lub w tylnej ścianie.

 

Ze względu na ręczne wykonanie, gotowy piec może nieznacznie różnić się wymiarowo i wizualnie od wzorów zaprezentowanych w materiałach reklamowych.

 

Solidne piece do pizzy Wysokiej jakości piece chlebowe
Piec z kopułami Galeria pieców do pizzy
Wypróbuj nasze piece do pizzy  

 


 

Piec do transportu mobilnego

Nowością w ofercie firmy Kominki Deluxe są piece opalane drewnem do wypieku pizzy i chleba, wybudowane na specjalnej palecie do transportu mobilnego.

Piec chlebowy do transportu mobilnego

Profesjonalne piece charakteryzują się tym, iż posiadają oddzielne palenisko do rozpalania oraz wypieku pieczywa.

Piece mogą być wykonane pod wymiar Klienta z różną ilością półek piekarniczych.

Mobilność pieca zapewnia mnogość jego funkcji, np.

  • wynajem na imprezy okolicznościowe, festyny, jarmarki,
  • stałą obsługę w tradycyjnych piekarniach i cukierniach.

Wysoka jakość i wykonanie pieca ze szczególnie starannie dobranych materiałów zduńskich sprawiają, że jest on niepowtarzalny.

Produkt dostępny tylko na zamówienie.